Industriële afzuiging in regio Zelzate

ELVENTI

Industriële ontstoffing in Zelzate, stofafzuiging, dampafzuiging, ontgassing, gaswassing

Elventi bestudeert en behandelt alle luchttechnische kwesties en problemen in productie-omgevingen zoals fabriekshallen, ateliers en opslagplaatsen van vrijwel alle sectoren in Zelzate zoals de voeding en de agro-industrie, textiel, metaal- en houtverwerking, vleesverwerking, grootkeuken en horeca, wasserij enz, alsook in kantoren, sportzalen en andere ontspannings- en ontvangstruimten.
Klimaat- en luchtbeheersing zijn steeds ingegeven doordat de productieprocessen, de producten zelf, het machinepark of niet in het minst de arbeidsomstandigheden dit vereisen. Kwaliteitsbewaking tot en met het afgewerkt product en de ergonomie van de werkomgeving staan bij alle bedrijven hoog in het vaandel.

1. Luchtzuivering of luchtreiniging

is erop gericht de aanwezige schadelijke en onaangename stoffen (allergenen, bacteriën, virussen, hinderlijke geuren) te verwijderen door filtering, absorptie, gaswassing, ionisatie. Luchtzuivering draagt bij tot een gezonde, veilige, propere en dus productieve werkomgeving.

2. Ontstoffing of stofafzuiging

door middel van systemen voor stofafzuiging of stofafscheiding is aan de orde in sectoren zoals de procesindustrie, bouw, houtverwerking & schrijnwerkerij, voeding, chemie, farmacie, textiel, logistiek en distributie. Overtollig stof door inefficiënte afzuiging is immers altijd op een of andere manier nadelig voor de gezondheid en houdt soms gevaar in voor brand of explosie.

3. Dampafzuiging

kwalijke of storende dampen zoals metaaldampen en microscopische vloeistofdruppels worden best onmiddellijk aan de bron verwijderd via een apart afzuigsysteem en vindt zijn toepassingen in de metaalbewerking, constructiebedrijven, machinebouw, de levensmiddelenindustrie, textielverwerking, enz. De meest voorkomende dampen zijn: lasdampen, extrusiedampen, solvent- & lijmdampen, kookdampen.

4. Industriële afzuiging

is het aan de bron afzuigen en filteren van rook en verbrandingsgassen zoals lasrook, slijpstof, olienevel, olierook of koelmiddelnevels en dus van toepassing op alle metaal-gerelateerde activiteiten.

5. Ontgassing of gaswassing

gebeurt doorgaans middels gaswassers die de gasvormige componenten in liquide omzetten. Ze zijn gemaakt op maat van de emissiestroom waarover het gaat en vrij eenvoudig om te schakelen. In sectoren van de olieverwerkende- en voedingsindustrie, de afvalverwerking, farmacie en metaalbewerking worden ze veelvuldigst aangewend.

6. Industriële luchtontvochtiging

beoogt een stabiele en voor de omstandigheden ideale vochtigheidsgraad. Daartoe worden industriële adsorptiedrogers ingezet die hun nut bewijzen in onder meer de voedings- en vleesindustrie, farmacie, metaal en sportaccommodaties. Ze helpen mee condensatie, corrosie, bacteriën, schimmelvorming en geurhinder te verhinderen.

AANBOD

Het aanbod van Elventi in probleemoplossingen aangaande luchtbehandeling, industriële ventilatie en temperatuurbeheersing vindt u op de respectievelijke pagina’s.

MAATWERK

Gezien de specificiteit meestal van de situatie en soms ook de omvang is maatwerk in de regel de beste en duurzaamste oplossing.

ERVARING

Daartoe beschikt Elventi over de eigen knowhow en haast 30 jaar ervaring met de meest uiteenlopende cases in de regio van Zelzate: daartoe verwijzen we naar de referentielijst.

MACHINEPARK

Er is het eigen productieatelier met CNC-machinepark waar onderdelen op maat vervaardigd worden.

KENNIS

Er is onze uitgebreide kennis van de immer wijzigende milieu- en andere regelgeving waarbij oplossingen ook met het oog op de toekomst naar voor geschoven worden.