Industriële ventilatie Oost-Vlaanderen

Industriële ventilatie ventilatiesystemen voor bedrijfspanden en andere grote ruimten engineering en implementatie in Oost-Vlaanderen

In het algemeen betekent ventileren op gecontroleerde wijze vervuilde lucht vervangen door verse en zorgen voor een goede doorstroming ervan.

Ter bescherming van de medewerkers, de producten, de machines en de gebouwen heeft vrijwel elke industrietak op een of andere wijze nood aan extra verluchting. Deze wordt gerealiseerd op natuurlijke en/of mechanische wijze.

  • Industriële ventilatoren zijn beschikbaar in diverse capaciteiten, uitvoeringen (radiaalventilatoren, axiale ventilatoren, plafond- & dakmodellen) en materialen (types staal). Ook beschikken we over huurventilatoren.
  • Ook het type luchtkanalen(uit roestvrij staal, inox maar ook textiel) en luchtfilters kiezen we in functie van de specifieke omgevingsfactoren van de werkplek en dienen te voldoen aan alle vereisten inzake capaciteit en prestaties, veiligheid, geluid en energieverbruik. Om al deze redenen wordt bijvoorbeeld meer en meer geopteerd voor textielkanalen in plaats van de rigide exemplaren. Ze plaatsen immers makkelijker en zorgen ook nog eens voor een gelijkmatiger luchtstroom. Daarenboven zijn ze beter bestand tegen schimmelvorming, eenvoudig wasbaar en geluidsarm.
  • Een apart segment is de ventilatie van transfocabines. Deze hebben, bij warm weer, de neiging oververhit te geraken en daardoor uit te vallen, met alle kwalijke gevolgen van dien. Daarom is correcte en afdoende koeling van transformatoren en transformatorenkamers geen overbodige luxe.

 

Ons takenpakket omvat de analyse, nuttige aanbevelingen en de realisatie van de werken in eigen regie. De installaties die we bedenken zijn logisch en efficiënt, energiezuinig, relatief onderhoudsarm en robuust. We werken vooral in Oost- en West-Vlaanderen en kunnen referenties voorleggen in de sectoren metaal, vleesverwerking, groenten, voeders, recyclage, sportaccommodaties, kantoren.

 

Ook voor het onderhoud van industriële ventilatiesystemen kan op ons beroep doen: regelmatig het leidingnetwerk reinigen en desinfecteren houdt de luchtkwaliteit optimaal, belet geurhinder en storende geluiden, houdt de energiefactuur laag.